Nieuwsarchief Molen Kessel

Zomeronderhoud

De zomer kent warme dagen waarbij het niet hard waait. De ideale tijd om onderhoud aan de molen te plegen. Buiten de reguliere zaken als het controleren van wiggen en verfwerk krijgt de molen binnenkort een nieuwe slof.

WP 20170628 15 34 18 Pro a

De dagen dat de wind nalaat worden gebruikt om onderhoud aan de molen te plegen. Onder aan de trap hangt een extra zware trede. Deze is aan vervanging toe door inrotting. Een nieuwe eiken plaat is daarvoor geleverd door Limburg Hout. Nu dient de oude slof hieruit nog precies nagemaakt te worden. De molenaars zijn daar al mee gevorderd. Binnenkort zal de oude verwijderd worden en meteen de nieuwe er voor in de plaats worden gemonteerd. Dit dient snel te gebeuren, want zonder slof is de molen niet op normale wijze op de wind te kruien

WP 20170628 15 35 37 Pro a

Binnen in de molen wordt de electrische installatie verbeterd en uitgebreidt. De uitbreiding wordt met ouderwets schakelmateriaal gemaakt, zodat het in het intererieur van de molen blijft passen.

Ondertussen gaat op de windrijke dagen het ambachtelijk maalwerk in de molen natuurlijk gewoon door. De molenstenen zijn recent nog nagekeken. De stenen malen prachtig!